top of page
אביטל ברק היא אוצרת וחוקרת תנועה ופרפורמנס. את עבודת הדוקטורט שלה כתבה בבית הספר לתרבות, אוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק בווריאציות של התנגדות במופעי תנועה במרחב הציבורי. משנת 2024 היא חוקרת עמיתה ב CinaLab/IFILNOVA באוניברסיטת נובה, ליסבון.
עבודת האוצרות שלה כוללת תערוכות המבוססות על מחקר, אירועים ציבוריים, הובלת קבוצות מחקר ועריכת כתב העת מארב. בעשור האחרון אצרה תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות בארץ ובחו"ל ופרסמה מאמרים בכתבי עת בולטים בעברית ובאנגלית.
משנת 2017 היא מובילה ומפתחת בשותפות מתודה ל"חקירה משותפת" במכון לנוכחות ציבורית. מתודה המבוססת על צבירת ידע קולקטיבי שנולד מתוך מפגשים קבוצתיים, נטולי היררכיה ומנהיגות. מתודה המבוססת על פרקטיקות מחקר אמנותיות, שיטוט מרחבי ווירטואלי והתכנסות טרנס-דיסציפלינרית.
בשנת 2014 אצרתי, בשיתוף עם איל וקסלר, תערוכה ואירוע אמנות שעסק בחופש תנועה. עבודות הוידאו בתערוכה הציגו פרספקטיבות שונות על חופש תנועה, מופעי פרפורמנס ומוסיקה הגיבו לעבודות הוידאו, ובפאנל הסיכום דנו בווריאציות שונות של מגבלות תנועה, פיזיות, חברתיות ופוליטיות, במרחב המקומי. מאז, המחשבה על תנועה והפוטנציאל הפוליטי שלה נמצאת בכל תחומי העשייה שלי. בין אם אני מלמדת יוגה, אוצרת תערוכת אמנות או כותבת מאמר, הרגעים היצרתיים, הרדיקליים והפוליטיים העולים מהמפגש של תנועה ומגבלה צפים ומתגלים על פני השטח. כך במחשבה שהתחילה את קבוצת המחקר ג׳סטה במכון לנוכחות ציבורית במרכז לאמנות דיגיטלית בחולון ובהמשך קבוצת המחקר סיורי גבול; בכך דן המאמר תנועה מתנגדת בכתב העת מפתח ובאופן עקיף התערוכות מקדש מעט ותנועה ערה.
מעניינות אותי פרספקטיבות שונות על תנועה ופרפורמנס ווראיציות שונות של התנגדות: באמנות, במחשבה ובפעולה. המדיום משתנה כל פעם אך המוטיבציה דומה, לחשוף את הרגעים האלה ולקבל מהם השראה לפעולה בעולם.
bottom of page